Search engine optimization

U wilt beter gevonden worden door zoekmachines? Door de juiste vragen te stellen en pro-actief mee te denken kan ik u helpen op een zoekwoord, of een combinatie daarvan, hoger te ranken.

“Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor zoekmachines?”

Een vraag die me vaak gesteld wordt. Met het antwoord zou ik boeken kunnen vullen. Maar eerst de wedervraag: op welke keywords wil je hoog scoren?. Deze vraag is belangrijk om te kunnen komen tot een goede SEO-strategie.

Er zijn verder een aantal toppriorteiten te noemen. Zaken die niet mogen ontbreken.

Goede, relevante content

Zorg voor een helder gestructureerde, goed geschreven website, met relevante hoofdstukken, die aansluiten bij je gekozen keyword strategie. De juiste domeinnaam helpt hierbij ook.

Goede code, die aansluit bij de gekozen content

Hoewel een technisch verhaal, is het van belang dat je structuur in de onderliggende code ondersteunt wordt door de juiste meta’s (title en description) de juiste toepassing van html kopjes (h1, h2, h3 etc) en een relevante ondersteuning met alt en title tags op plaatjes en links. Ook het plaatsen van de juiste links, met de juiste tekst op de juiste plek is een niet te onderschatten factor van belang. En scheid content van design middels een apart css bestand.

Go social

Zorg dat je website goed bezocht wordt. Maak een facebook pagina aan, en zorg dat gebruikers je pages kunnen ‘liken’. Zet filmpjes op youtube met een link naar je website. Twitter! Blog! Schrijf relevante, interessante artikelen over je bedrijf of de tak van sport waar jij je mee bezig houdt. En zorg daarmee voor traffic naar je site. Hoe beter een website bezocht wordt, hoe beter een zoekmachine je site kan ranken.

Zorg ook voor links naar je website vanuit relevante andere portals. Hoe relevanter en belangrijker de website of blog is die naar je linkt, hoe hoger je zult scoren.

Ik kan u adviseren, of kan zelf met de voeten in de klei om uw website SEO-proof te maken.

Meer info?